Pages

Thursday 12 December 2013

Esimerkkejä menneistä projekteista


Teemme töitä eri ikäisien ja monenlaisien osallistujien kanssa. Taiteen tekemisessä meitä kiinnostaa prosessi ja leikinomainen kokeileminen, näkyvä lopputulos on toissijainen. Työskentelyn keskiössä on tekemisen kautta saavutettu uuden oivaltaminen ja arjen rikastuttaminen. Etsimme jatkuvasti uusia näkemisen tapoja ja kyseenalaistamme totuttuja käytäntöjä. Paikka- ja tilannesidonnaisuus tekevät jokaisesta kokonaisuudesta ainutlaatuisen hetkellisesti olemassaolevan kokemuksen. Alla esimerkkejä projekteista ja työskentelytavoistamme.


Kehollinen varjoteatteri

Keholliseen työskentelyyn painottuvassa työpajassa toteutetaan yhdessä muiden kanssa varjokuvia. Tavoitteena on luoda dynaaminen ryhmätyöskentelyn kokemus. Tekniikkana varjoteatteri on itsensä ilmaisulle kehonsa avulla rohkaiseva ja turvallinen tapa.

Löydätkö kuvasta kamelin?
Värilaboratoorio
Liikkuvan laboratorion tarkoitus on auttaa tutustumaan värioppiin kokemuksellisesti. Leikin avulla tapahtuva, tutkiva ja  kokemuksellinen oppiminen hyödyntää valoja, värillisisä nesteitä ja muita materiaaleja. Tarkoituksena on luoda syvempää ymmärrystä näkemisen biologisesta prosessista ja väriopin teoriasta, elämyksellisen työskentelyn avulla. Työpaja on sovellettavissa eri ikäisille osallistujille.



Lähiympäristötaidepaja
Löytöretki lähiluonnossa, jossa herkistymme lähellä olevan puiston tai metsikön tarjoamiin mahdollisuuksiin. Luonnossa työskennellään pienien, väliaikaisten taideinstallaatioiden parissa. Installaatiot luodaan pienryhmissä, paikan päällä löytyvistä materiaaleista. Työt voivat olla ympäristöään kommentoivia tai koristelevia. Tavoitteena on lähiympäristöönsä uudella tavalla tutustuminen ja itsensä haastamien.

No comments:

Post a Comment